Vildsvinejagt byder på frisk luft i den rå natur, spænding og ikke mindst et kulinarisk udbytte – hvis alt går efter planen

I den danske natur har vildtlevende vildsvin ikke haft permanent opholdstilladelse siden begyndelsen af 1800-tallet, og der er fra statens side fastsat et påbud om, at vildsvin i naturen straks må skydes. Vildsvinet er derfor et sjældent syn i Danmark - til forskel fra i Sverige, hvor en vildsvinejagt vil være langt mere udbytterig.

Vildsvinjagt i Sverige

Vildsvinet lever i store dele af Europa, Asien, Afrika samt Nord- og Sydamerika, Australien og New Zealand.

Vildsvinejagt er med tiden blevet en mere tilgængelig jagtform. I Sverige er bestanden af vildsvin steget i så høj en grad, at vildsvin bliver betragtet som en reel plage. I vildsvinets ihærdige søgen efter rodfrugter, rødder, bog og agern ødelægger de både haver og marker, hvorfra de spiser afgrøderne. Denne skadevoldende adfærd gør, at jagten på vildsvin er blevet mere fri, blandt andet for at nedbringe mængden af markskader.

I Sverige må vildsvin jages hele året rundt og i hele døgnet – dog med visse begrænsninger i foråret. Det er derfor oplagt at kombinere en tur til Sveriges storslåede natur med vildsvinejagt.

Gode huskeregler

I Nordlige lande som Sverige lever vildsvinet oftest i områder med løvskov og fugtig bund. Vildsvin kan med fordel jages om natten, hvor de også er aktive.

Vildsvin er et flokdyr, og de er normalt meget sky. Typisk kan søer med unger eller vildsvin, der bliver anskudt, dog blive meget aggressive. Som jæger skal du derfor være påpasselig, når du færdes i områder med vildsvin.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du må nedlægge alle former for vildsvin på nær søer. I Sverige må du derudover ikke have monteret lys på riflen under jagten – lygten må først benyttes ved en eventuel eftersøgning af dyret.

Tilbehør til vildsvin jagt

Hos Jagt-Jakt.dk forhandler vi en lang række forskelligt udstyr, der er ideelt til vildsvin jagt. Lok Keilere til med bøgetjære, havsalt og mineraler, syntetiske dufte/lugte af urin eller gæret frugt.

Vi forhandler også modstandsdygtige fodertønder/aktivitetstønder, der holder de nysgerrige vildsvin beskæftiget på din foderplads i længere tid, og sensorer der advarer dig, når der er bevægelse i nærheden. 

I vores webshop finder du også opskrifter på marinade og retter med vildsvin, når vildsvinet er i hus.

Har du yderligere spørgsmål, deler vi meget gerne ud af vores ekspertise inden for vildsvinejagt.

Klik her, for at kontakte os eller besøg os i vores butik til en uformel snak.