Det tekniske bag en natkikkert

Det der gør, at en natkikkert skiller sig ud, er, at den er udstyret med elektronik, som aktivt omformer elektroner mange tusinde gange, hvilket gør at man kan se i mørke. Forklaret på en lidt forsimplet måde, sker der følgende:

  • Lige meget hvor mørkt det er, vil der altid være lysfotoner tilgængelige. Disse lysfotoner kommer ind igennem natkikkertens objektiv som så rammer en fotokatode inde i natkikkerten.
  • Fotokatoden omdanner herefter lysfotonerne til elektroner.
  • Disse omdannede elektroner bliver så forstærket mange gange af natkikkertens fotomultiplikator, så der bliver dannet endnu flere elektroner.
  • Når elektronerne forlader fotomultiplikatoren, så rammer de en fosfor skærm. Når elektronerne rammer fosfor, så opstår der små lysglimt.
  • Da der nu er mange flere lysfotoner end der originalt kom ind i natkikkerten, viser den nu et meget lysere billede.

Natkikkerter kommer selvfølgelig i forskellige kvaliteter, og nogen er bedre til at skabe et lysere billede end andre. Der er tre forskellige kvaliteter: Generation 1, 2 og 3. Kvaliteten stiger jo højere generation, du køber, men vi anbefaler ikke lavere end generation 2 til jagt, da disse ikke har en infrarød lyskilde.

Her er fordelene, når du bruger du en natkikkert til jagt

Der er flere fordele ved at jage med en natkikkert. For det første giver det dig en ny og unik følelse, som du ikke ellers får, når du jæger om dagen. Når du jæger om natten, får du nemlig et unikt perspektiv på dyrelivet, hvor aktiviteten er helt anderledes end om dagen. Dyrene er mere aktive om natten, hvilket også giver dig mere bytte at jage.

For det andet får du også mere tid til at jage, hvis du har en natkikkert. Normalt er du begrænset til kun at kunne jage i de lyse timer, men med en natkikkert kan du fordele din tid, som du lyster. Det betyder, at du kan jage hele døgnet, hvis det er det du vil.

For det tredje giver det dig også muligheden for at navigere i dit jagtområde bedre om natten. Du kan skanne dit jagtområde og med det samme se, om der er dyr i nærheden, på grund af den kropsvarme de afgiver. De vil ikke kun spare dig tid men også give dig et helt nyt perspektiv på dyrenes aktiviteter om natten.

Vi forhandler følgende brands inden for natkikkerter:

Armasight

Armasight har en imponerende produktrække i forskellige prisklasser. Deres natkikkerter er designet til at forstærke din oplevelse, når du jæger om natten og samtidig muliggøre, at du kan ramme mål fra lange afstande. Se vores udvalg af Armasight her.

Flir

Flir Systems, Inc. Har dedikeret deres virksomhed til at designe, udvikle, producere og distribuere teknologier, der udvider den menneskelige bevidsthed. De søger at bringe innovative løsninger til dagligdagslivet og her er jagt et af de områder. Se vores af Flir udvalg her.

ATN

ATN’s teknologi er højmoderne og kommer med deres “HD Optics”, som har de mest moderne processorer samt micro displays i høj opløsning. De kommer med et display matrix på 4.2 Millioner distinkte farver med 256 niveauer på gråskalaen. Se vores udvalg af  ATN kikkerter her.

Pulsar

Pulsar vægter højt at deres udstyr er til de øvede. Deres udstyr er meget professionelt med funktionaliteter, der er optimeret til jægere og specialister på forskellige områder som jagt og dyreresearch. Se vores udvalg af pulsar her.

Husk at få tilladelse!

I Danmark må du ikke bruge natkikkerter til jagt uden tilladelse. Rigtig mange danske jægere har dog erhvervet sig en natkikkert de sidste par år, da du kan ansøge om bæretilladelse. Tilladelsen kan du få af politiet.

 

Hos Jagt-Jakt hjælper vi dig gerne med din ansøgning om bæretilladelse til en natkikkert. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontake os her, så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan.