Varmeundertøj

Hvis du ikke vil fryse er det vigtigt med det helt rigtige beklædning. Undertøj med elektriskt varme er den nyeste skud på stammen indenfor varmt vintertøj. 

Frost er ingen forhindring

At fryse er en af de største udfordringer på praktisk jagt i vinterhalvåret. Når først man fryser mister man en stor del af koncentrationen og rent fysisk bliver man også hæmmet på både reaktionstid, bevægelsesfrihed og i værste tilfælde rystelser. Er temperaturen tilstrækkeligt langt nede og skal du sidde stille på jagten – f.eks. i en grisehytte ved en foderplads eller på en drivjagtspost – er det kun et spørgsmål om tid, inden kulden pürscher sig ind på dig. Alt afhængig at din beklædning bider kulden sig ofte fast i hænder eller fødder først – og det er mere end nok til at stjæle din opmærksomhed. Begynder du først for alvor at fryse, leder det til tissetrang (hvilket er upraktisk på anstandsjagt af enhver form), alment ubehag og i sidste evne kulderystelser, stivhed og kraftløshed, som umuliggør ordentlig skydning, hvis chancen opstår. Er man først kold er det vanskeligt at vende udviklingen og få varmen – og den fulde opmærksomhed på jagten – tilbage i krop og hoved igen. Kulde er med andre ord en af jægerens største fjender og effektivt udstyr til at modstå kulden længere resulterer direkte i mere kvalitets-jagttid og dermed bedre udbytte af jagten.

Elektrisk varme

Indtil for ganske få år siden var de eneste reelle løsninger på kuldeproblemet mere og tykkere tøj eventuelt suppleret med såkaldte lommevarmere. Disse er enten baseret på kemi eller forbrænding af benzin eller kul. Det er relativt besværligt, ikke specielt effektivt, det lugter og der er fare for forbrændinger og skade på jagttøjet.

Heldigvis har udviklingen af moderne genopladelige batterier med høj batterikapacitet muliggjort effektiv elektrisk varmebeklædning – jagttøj med indbygget elvarme.

Udviklingen går stærkt og i forhold til de tidlige generationer af elektrisk varmebeklædning er driftssikkerheden, slidstyrken og komforten på varmebeklædningen væsentligt forbedret. Det nyeste varmetøj kan holde jægeren varm i timer på en opladning. Varmen kan enkelt reguleres i flere niveauer og tøjet er lavet til at blive brugt!

Det er væsentligt, at jagttøj med elektrisk varme kommer tæt på kroppen under de øvrige isolerende lag og den yderste klimabarriere. Derfor fungerer undertøj, handsker, sokker og veste bedst. Vi fører et bredt udvalg i alle prisklasser fra brands som Mike Hammer, Nordic Heat og Härkila. Men vi har også vor egen Jagt-Jakt serie af varmebeklædning med et rigtigt fornutigt pris/kvalitetsforhold.

Mange timers komfort

Typisk fungerer varmebeklædningen med tre effektniveauer, der enkelt reguleres med et knaptryk. Selve niveauknappen lyser op i en farve, som indikerer niveauet – typisk grøn (laveste niveau), gul (mellemniveau) og rød (højeste varme). I praksis vil det ofte være tilstrækkeligt at køre med varme i intervaller, hvilket forlænger brugstiden markant. Produkterne (undertøj) kan typisk køre konstant på laveste niveau i omkring fem timer og tre timer på fuld effekt. Der kan tilkøbes ekstra batterier, hvis behovet er større og batterierne skiftes enkelt på få sekunder.

Varmebeklædningen er vaskbar, varmeelementerne er ultra-tynde og fleksible, så de tillader fri bevægelse og de kan holde til det uden at gå i stykker. Med et minimum af kærlig pleje, holder varmebeklædning mange sæsoner – i sidste ende betaler du med andre ord en lav pris for mange timers komfortabel jagt.

Elektrisk varmetøj kan forbedre dine jagtoplevelser i vinterhalvåret markant og det gælder uanset om du sidder på anstand i en stige eller et tårn eller er på tryk- eller drivjagt med mange stillestående poster. Du vil opleve en helt anden glæde ved gnistrende koldt vintervejr og når først du har prøvet varmetøjet, vender du aldrig frivilligt tilbage til at fryse på posten…

Betalingsmetoder
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Find os på