11 tips til placering og vedligehold af dit vildtkamera (før og efter køb)
1. Tjek altid at der er batterier af god kvalitet i kameraet
Batterier af tvivlsom kvalitet giver dårlige natbilleder!
Genopladelige batterier har ofte ikke "udladning" nok = dårlige natbilleder.
2. Tjek at du har et tomt SD kort med (Hukommelseskort) med til vildtkameraet
Bemærk! enkelte (ældre) MMS kameraer vil ikke fungere, hvis ikke sendeindstillingerne ligger på SD kortet.
Mange, også nyere kameraer, kan ikke bruger mikro sdkort i adapter. Du bør anvende et standard sdkort.
3. Tjek at SIM kortet er aktivt og virker og ikke en pin kode låste, OG at det ikke er et data delekort. Det skal have et selvstændigt telefonnummer.
Diverse taletidskort supportere vi ikke! Her skal du selv ind og teste om det virker, det kan vi desværre ikke hjælpe med. Tdc, Telenor, Telia 3mobil (i Danmark) supporteres og de fleste af deres datterselskaber. Er du i tvivl, bør du kontakte os inden køb. 3mobil virker kun i nyere kameraer såsom MG983 og Spromise 358. I Danmark Roamer de via Telia, så her kan du få det til at virke i alle typer kameraer der kan sende mail.
4. Tjek dine indstillinger
Er sende indstillingerne sat til instant / straks? Det skal gøres i de fleste kameraer, hvis kameraet har været løbet tør for strøm.
Er PIR intervallet sat til min. 1 minut (helst 2). Det sikrer dig at få alle billederne. Det tager ca. 1 minut for nyere og 2 minutter for ældre vildtkameraer, at sende et billede.
Er den sat til den optage funktion du vil have, video eller billeder (husk video kan kun sendes i nyere 3G eller 4G kameraer).
5. HUSK ikke at bruge tegn eller mellemrum i kameraets "navn". Det tillader de fleste kameraer ikke når der skal sendes.
6. Opsæt kameraet så den peger fra Syd mod nord, for at undgå "sol" billeder (billeder hvor solstråler udløser vildtkameraet)
7. Opsæt kameraet så der ikke er løse grene, langt græs e. lign. der kan bevæge sig foran kameraet. Det vil øjeblikkeligt udløse PIR sensoren og tage billeder
8. Afstanden til dit "optage" område bør ikke være mere end 5-9 meter
Kameraet kan sagtens tage på længere afstande! Du får mere glæde af at have dyr, mennesker etc. tættere på i billedet.
9. Tag et par prøve billeder for at sikre dig, at det sidder som du gerne vil. Ærgerligt at opdage det når du igen er hjemme
10. Tag dit vildtkamera med hjem, MINDST 1-2 gange om året og gennemtør det
Kondens VIL dannes i kameraet og ødelægge over tid, hvis ikke dette sker.
Fugt i dit vildtkamera. i våde perioder (vinter og forår typisk) vil du se, at der er fugt i dit vildtkamera, typisk set ved linsen.
Når solen rammer vildt kameraet, varmes det op. Efter en kold nat vil der dermed dannes kondens i vildtkamera huset. Da kan foranledes til at tro, at vildtkameraet er utæt, fordi du kan se vand når du åbner kamerahuset. Dette er ikke tilfældet, fugten kan ikke komme ud. Sørg for at tage kameraet hjem til tørre et varmt sted, hvis der er tegn på kondens, og vi anbefaler, at du bruger fugt-brikker til at opsuge fugten, da den i værste fald kan ødelægge kameraets følsomme elektronik. Du finder dem her
11. Tjek ALTID at dine kameraer virker INDEN du køre hjemmefra
VÆR OPMÆRKSOM PÅ:
Skal du sende, via e-mail, er der mange eksterne servere som ikke tillader relay (forsendelse af mail igennem dem). Du skal derfor sikre dig, at der kan sendes og at kontoen er sat op til, at godkende apps som ikke er sikre (godkendte) ... så burde det virke!!!
Med MMS er der normalt ingen problemer.
Dette er én ting mange har overset, og det kan spare dig en masse frustrationer ude på jagten.
Alle vildtkameraer har ligesom din computer, din mobil telefon og alt det andet lækre gear du har, et ‘Styresystem’ som styrer enheden. Denne software kaldes ofte FIRMWARE.
Da producenten af dit vildtkamera ikke kan forudse alt hvad kameraerne vil blive udsat for,
efter de forlader fabrikken, så korrigerer de løbende problemer der identificeres efter kameraerne er blevet solgt. Dette sker ved opdatering af denne firmware og det er i reglen lige til.
Du går blot ind på fabrikantens hjemmeside og ser om der er kommet en ny firmware opdatering til din model. Hvis der er, skal du downloade den, og så blot følge den vejledning producenten giver dig. Dette gøres på alle de kameraer du har af den model.
VIGTIGT
Vær forsigtig og følg vejledningen til punkt og prikke. LÆS MERE HER.