Vildtkamera som overvågningskamera

Et vildtkamera er et billigt alternativ til overvågning. Det sender MMS’er og e-mails ved bevægelse foran kameraet og så kan det ovenikøbet fjernstyres via SMS eller Android App.

Ud over vildtkameraets funktion til overvågning af vildt i et jagtøjemed, så kan det ligeledes benyttes i mange andre kontekster, såsom at holde øje med ubudne gæster. Med et vildtkamera som overvågningssystem, modtager du billeder og videoer direkte på din mobil eller computer via MMS eller e-mail, når der har foregået former for bevægelse. Dette sker på meget kort tid - faktisk helt ned til 30 sekunder, hvis netværksforbindelsen er god.

Hvor og hvornår har du brug for et overvågningskamera?

Et vildtkamera er udviklet til jægere, så de kan overvåge forskellige dele af deres jagt, uden at være fysisk tilstede. Hertil er der mange fordele forbundet ved at modtage viden om, hvor vildtet er, og hvornår det er aktivt. Hos Jagt-Jakt er vi specialister i vildtkameraer og vi har erfaret, at disse fordele også kan have stor gavn i andre kontekster. Det kan eksempelvis være:

 • Virksomheder, der ønsker at overvåge deres ejendom, butik eller lager på grund af indbrud eller hærværk.
 • Entreprenører, som ønsker at overvåge byggepladser.
 • Private husejere, som ønsker udendørs overvågning, når de ikke er hjemme. Dette for


at forebygge indbrud eller vide, hvem der bevæger sig rundt på deres ejendom.

 • Bådejere, som vil sikre sig mod hærværk.
 • Ornitologer, der ønsker at observere fugle på bestemte tidspunkter, fx i yngletiden.
 • Landmænd, der har problemer med skadedyr såsom ræve, mårhunde eller problemer ift. kronvildtet på markerne.
 • Private, som har høns eller kaniner og ofte har besøg af ræven. De vil måske vide, hvordan ræven kommer ind. Det kan også være problemer ift. at finde ud af, hvordan mus eller rotter kommer ind.

Der er mange forskellige kontekster, hvor det kan være en fordel for dig at anvende et vildtkamera som overvågningskamera. Lad os se nærmere på, hvilke fordele der er ved at vælge et vildtkamera som overvågning fremfor et almindeligt overvågningssystem.

Vildtkamera som overvågningskamera VS. almindeligt overvågningssystem

 • Et vildtkamera er mobilt og derfor nemt at opsætte og omplacere.
 • Reagerer efter 30 sek. ved at sende billeder og videoer som en MMS eller e-mail direkte til din mobil eller pc.
 • Kræver ikke et abonnement hos et vagtfirma kun WiFi forbindelse, hvilket gør at du opnår en pengebesparelse.
 • Ideelt til udendørs brug - kan holde til regn, vind, sne og frost.
 • God billedkvalitet i både dagslys og mørke.
 • Mulighed for fjernstyring via SMS eller App
 • Lang batterilevetid og mulighed for aktivering i udvalgte tidsrum.

Uovision UM595-2G er et oplagt valg som dit nye overvågningskamera

Vi hos Jagt-Jakt har vil anbefale vildtkameraet UM595-2G som et foretrukken overvågnings-kamera pga. dets mange fordelagtige funktioner. I det følgende vil vi gennemgå, hvilke funktioner du får, hvis du har et UM595-2G.

Billeder og videoer

Med et Uovision UM595-2G vildtkamera kan du nemt og billigt overvåge, og så får du billeder sendt direkte til din mobil eller computer. Det smarte er, at kameraet sørger for, at skalere billeder før de afsendes; 640 x 480 til MMS og 800 x 600 til e-mail.

UM595-2G har 12 megapixel, hvilket sikrer fremragende billeder i høj kvalitet. For ikke at skræmme dyr eller mennesker væk tæt på kameraet om natten, bruger kameraet Black LED. Dette medfører, at IR dioderne er mindre synlige for dyr og personer og samtidig med at den gode kvalitet bevares. Når kameraet tager billeder og videoer i løbet af dagen, og under gode lysforhold vil du modtage billeder i farver, hvorimod billeder og videoer, der er taget om natten vil fremstå i sort og hvid. Dette med hensigten om, at skabe det bedste billedresultat.

Hukommelse

Udover at billederne og videoerne sendes direkte til dig, så bliver de ligeledes gemt på kameraets SD / SDHC (max. kapacitet 32GB). Når hukommelseskortet er fyldt op, så fungerer overskrivningsfunktionen således, at de ældste billeder/videoer overskrives, så kameraet kan forsætte med at tage nye billeder og videoer.

Bluetooth

Med den integrerede Bluetooth, kan du nemt indstille dit vildtkamera via en Android applikation. Dog skal du befinde dig inden for en radius på 10 meter. Hvis du har flere UM595-2G enheder, kan du synkronisere via Bluetooth, det vil sige direkte kopiere indstillinger fra hovedenheden til andre vildtkameraer. Dette må siges at være en værdifuld tidsbesparelse. Dog kan indstillingen også gøres direkte på enheden.

Fjernstyring via SMS

Kameraets fjernstyring giver dig mulighed for at få tilsendt billeder og videoer, præcis når du ønsker det. Vil du vide, hvad der foregår lige nu og her? Hvordan er vejret? Huskede du at slukke lyset på lageret? Hvordan har båden det? Uovision UM595-2G besvarer disse spørgsmål med det samme.

PIR-sensor

UM595-2G har et synsfelt på 52º og den indbyggede PIR-sensor er langtrækkende. PIR-sensoren mindsker chancen for, at du oplever falsk alarm, idet den er effektiv til at sortere små bevægelser fra.

Optagelsesfunktioner

Der er hele fire optagefunktioner tilgængelig med et UM595-2G; 1) automatisk bevægelses-detektering, 2) automatiske med jævne mellemrum (Time Lapse), 3) begge disse nævnte tilstande sammen og 4) den manuelle tilstand ved at trykke på udløserknappen via. SMS eller App. Derudover er der installeret en timedrifter, hvilket vil sige, at du har mulighed for at angive et tidspunkt på døgnet, hvor kameraet skal være aktiveret. Fx kl. 20.00 til kl. 06.00 og resten af tiden vil kameraet således være i dvale. 

Montering

Der er ikke mange forberedelser, du skal gøre inden du kan tage vildtkameraet i brug. Det eneste du skal sørge for er, at købe et SIM-kort, som kan dække dit område med 2G netværk. Når du har SIM-kortet er vildtkameraet utrolig nemt at opsætte, idet der ikke er behov for kabler - alt hvad du skal gøre er, at sætte batterier og SIM-kort i, før du monterer kameraet i den ønskede placering.

Er du blevet inspireret til at anvende vildtkameraer som overvågning, så er vi hos Jagt-Jakt parate til, at tage en snak om dine overvågningsformål. Kontakt os her, hvis du har spørgsmål.