Oplev jagten på ny med et Spromise 358 vildtkamera

Et Spromise 358 har alt hvad man kan ønske sig i et vildtkamera - og vi hos Jagt-Jakt har testet det.

Spromise 358 er det nyeste vildtkamera i serien fra producenten Spromise. Det tidligere Spromise 158 er nemlig blevet opgraderet med ny platform, ny linse og mange andre fordelagtige nye muligheder. De grundlæggende egenskaber er bibeholdt, og det er med god grund. Spromise har nemlig vundet mange tests og nu med endnu bedre billedoptagelser, mulighed for at sende video-sekvenser, en lukketid på linsen på blot 0,6 sekunder, giver det billedkvalitet, som ikke er set før.

Hvor og hvornår er det en fordel med et vildtkamera?

Du har brug for et vildtkamera, når du skal være på det rigtige sted - på det rette tidspunkt.

Et vildtkamera er beregnet til udendørs brug, hvor du har mulighed for, at overvåge forskellige dele af din jagt, uden at være fysisk tilstede. Du kan nemlig få billeder eller videoer sendt direkte til din mobil eller mail. Deler I jagten kan et Spromise 358 sættes op til hele fire modtagere.

Ved at overvåge jagten, kan du få viden om, hvor vildtet er, og hvornår det er aktivt. Denne viden kan anvendes til, at optimere jagten på bedst mulig vis. Det vil sige, at du med et vildtkamera kan opnå vigtig viden før, under og efter jagtsæsonen.

Sæt kameraet op der, hvor du ønsker at overvåge. Fx i nærheden af din jagtstige, tårn eller anstandsplads. Du kan med fordel bygge en lille kasse, som kan give kameraet lidt ly, så der ikke kommer dug og dråber på linsen. Dog må den ikke genere PIR sensoren, linsen eller dioderne.

Dét får du, hvis du har et Spromise 358

I det følgende vil vi gennemgå de mange egenskaber, som du har tilgængelig med et Spromise 358 vildtkamera. For at etablere en større grundlæggende viden, har vi hos Jagt-Jakt testet det, og resultatet var fantastisk.

 • SMS kontrol (Så du kan tænde, slukke og meget mere hjemmefra)

Der kan indtastes en låsekode, så kameraet ikke kan anvendes af andre end den/de, der kender koden. Du kan ”styre” kameraet via SMS koder. Det betyder, at du kan få øjebliksbilleder, ændre start- og stoptider, tilføje eller slette brugere, der har adgang til vildtkameraet eller får tilsendt billeder. Du kan få statusopdateringer på kameraet - herunder hvor mange billeder, der er taget, strømniveau etc.

 • Kameraet kan indeholde op til 12 AA batterier eller tilsluttes ekstern 6v strømforsyning

Strømforbruget afhænger at de indstillinger, der er slået til, samt hvor mange billeder kameraet tager. Fx gør brugen af SMS kontrol, at strømforbruget stiger med 10x mere. Ved gennemsnitlig brug holder strømmen i ca. 2 måneder eller derover med internstrøm (batterier) og ca. 3 måneder med eksternstrøm. Du kan hele tiden følge strømniveauet på de billeder, du modtager.

OBS: Med anvendelse af AA batterier er det vigtigt, at disse er lækagefri og af god kvalitet.

 • Mulighed for video + lyd. Kameraet sender filer på 3G netværk, der gør det muligt at sende større datamængder og dermed billeder/videoer i højere kvalitet.

Videosendeenheden kræver et godt netværks-abonnement, da hver 10. sekunders sekvens er på mellem 8MB og 10MB. Derfor er det vigtigt, at både abonnementet i kameraet og dit abonnement er stort nok til, at håndtere de mange videoer du risikerer/håber at få.

 • En lukketid (triggertime) på 0,6 sek.

Med sådanne en lukketid undgår du tomme billeder, eller billeder, hvor du kun kan se bagenden af vildtet.

 • Usynlig sort blitz / Black flash

Blitzen er usynlig for både mennesker og dyr, hvilket gør, at man ikke skræmmer vildtet væk. Det er derfor ideelt til vildsvinejagt, idet vildsvin af natur er meget forsigtige, og derfor bliver bange og flygter pga. blitz. 

 • SD kort på 32GB

Som i de fleste andre vildtkameraer, så kan der i et Spromise 358 sættes et SD kort i på optil 32GB.

OBS: Du bør kun bruge så stort et SD kort, hvis du vil optage video, ellers anbefales det, at bruge et SD kort i 8GB størrelse.

Gode overvejelser inden køb

Inden du vælger, at investere i et vildtkamera er det vigtigt at overveje, i hvilke sammenhænge kameraet skal anvendes og ikke mindst hvilke funktioner du ønsker det skal kunne.

Vi har opstillet en række gode overvejelser, som du med fordel kan forholde dig til:

 • Skal vildtkameraet kunne sende billeder og videoer?
 • Vil du gerne kunne ”styre” kameraet hjemmefra?
 • Hvilke forventninger har du i forhold til billedkvaliteten?
 • Hvor hurtig en lukketid skal kameraet have?
 • Skal kameraet have usynlig eller synlig blitz?
 • Hvor stort et SD kort har du brug for?
 • Hvor lang tid skal det kunne holde strøm?

Vi har testet Spromise 358 og resultatet var fantastisk

Vores begejstring for dette Spromise 358 vildtkamera er meget stor.

Der var kun gået 5 minutter fra, at vi pakkede kameraet ud til vi modtog det første billede. Billederne var utrolig gode – med perfekte farver, skarphed og dybde. Selvfølgelig var dagbillederne klart bedre end natbillederne. Natbillederne kan til dels sammenlignes med billeder taget med testvinderen Spromise 128, men forskellen består i, at billederne blev sendt meget hurtigere – næsten dobbelt så hurtigt.

Menuen er enkel og ligetil, og så kan den ovenikøbet ændres til dansk. – Det gør det meget nemmere, at navigere rundt i de mange funktioner.

Testen forløb sig over 3 uger og mere end 90 % af billederne blev sendt korrekt, hvilket er rigtig godt, sammenlignet med at gennemsnittet for gode vildtkameraer ligger på omkring 80-85 % korrekt sendte billeder. Batteriniveauet faldt til ca. 50 %, hvilket må antages værende ok, idet vi primært fik tilsendt videooptagelser.

Vi hos Jagt-Jakt vil til enhver tid anbefale Spromise 358.

Vil du se hele vores udvalg af vildtkamera kan du klikke her. 

Så er der ikke andet end at sige ”knæk og bræk”, og at du altid er velkommen til at få en jagt-snak med os fra Jagt-Jakt. Kontakt os her.