Natsigte mårhund

Natsigte til mårhundejagt er blevet lovligt 

Det er netop blevet muligt for jægere at få dispensation til at anvende natsigte i forbindelse med jagt på mårhunde. Mårhunde er et invasivt rovdyr, som i stigende grad udgør en trussel mod Danmarks dyrearter, og derfor er der en ny forvaltningsplan på vej. Indtil denne træder i kraft, indfører Miljøstyrelsen allerede nu dispensation for at anvende natsigte til mårhundejagt.

 

Søg om dispensation til brug af natsigte mårhund 

Det har indtil nu ikke været lovligt at anvende natsigter i Danmark under jagt, men på grund af det stigende antal mårhunde i Danmark, er Miljøstyrelsen i gang med en ny forvaltningsplan, som forventes klar i slutningen af februar.

Truslen fra mårhunde er blevet så stor, at Miljøstyrelsen allerede nu giver dispensation til jægere om at anvende natsigte på jagten af mårhunde. For lovligt at kunne anvende natsigte skal du søge tilladelse hos politiet og Miljøstyrelsen.

Tilladelse hos politiet kan du søge gennem deres online ansøgningssystem.

Tilladelsen gennem Miljøstyrelsen søges ved at du sender en ansøgning til mst@mst.dk.

Kontakt gerne Jagt-Jakt, hvis du har spørgsmål til dispensationen, ansøgning om tilladelse eller noget helt andet. Find vores kontaktoplysninger her.

Du kan også finde guide til ansøgning om bæretilladelse her.

 

Vælg det rigtige natsigte til mårhund jagt

Tilladelsen til natsigte under mårhunde jagt giver dig som jæger helt nye muligheder. Mårhunde er mest aktive om natten og med et natsigte fra Jagt Jakt bliver dine succes muligheder langt større!

Når du skal vælge det rigtige natsigte til mårhunde, skal du overveje følgende:

  • Skudafstand
  • Pris
  • Tilvalg af IR lygte
  • Digital eller analog sigte
  • Funktionalitet

Alt efter dit behov kan det variere, hvilke natkikkerter vi anbefaler. Du er derfor altid mere end velkommen til at kontakte os eller komme forbi vores butik, hvor vi står klar med råd og vejledning.

Find adresse og åbningstider her.

Du kan også se hele vores natkikkert udvalg her.

 

Hvorfor er det nødvendigt med mårhunde regulering?

Bestanden af det invasive rovdyr mårhunden er vokset massivt og hvis udviklingen forsætter forventer man, at der vil være over 30.000 mårhunde i Danmark. Udviklingen har store konsekvenser for dyrelivet, fordi mårhunde spiser truede arter som strandtudser og agerhøns. Samtidig formerer mårhunde sig også hurtigt og derfor er det blevet nødvendigt at bekæmpe dem. Derfor er det nu muligt at søge om dispensation på natsigter til lovligt jagt af mårhunde.  

Læs mere om mårhunde i Danmark her.

 

Natsigte mårhunde - Kontakt os for råd og vejledning

Det kan være svært at gennemskue, hvilket natsigte man skal vælge – særligt når der kommer ny lovgivning på området. Har du brug for hjælp til at vælge det rigtige natsigte mårhund, høre mere om mårhunde jagt eller vil du blot have vejledning i forbindelse med de nye regler, så står vi klar til at hjælpe.

Du kan finde vores kontaktinformationer her.

 

Natsigte mårhund