Mårhunde i Danmark

Mårhundejagt med natsigte er blevet lovligt i Danmark – find dit udstyr hos Jagt Jakt 

Mårhunden er en invasiv art i den danske natur, og derfor er der brug for bekæmpelse af den. Til det har vi flere forskellige former for udstyr, blandt andet vildtkamera og natsigte, som for nyligt er blevet lovligt at bruge under jagt af mårhunde i Danmark.

 

Hjælp den danske natur ved at bekæmpe mårhunde

Mårhunden er et invasivt rovdyr, som truer den danske natur, fordi bestanden af den er så hurtigt voksende. Den æder mange mindre og truede dyrearter. Derfor er det ifølge Miljøstyrelsen nødvendigt at holde bestanden nede, så mårhunden ikke ændrer den naturlige balance i den danske natur yderligere.

Om mårhunden:

  • Mårhunden er et altædende dyr, som spiser alt fra ådsler, krebs og insekter til små pattedyr og fugle.
  • Mårhunden er ikke en naturlig del af det danske økosystem, og særligt fugle og pattedyr er truet af den.
  • En mårhund minder størrelsesmæssigt om en ræv og kan veje op til 10 kg.
  • Mårhunde i Danmark har ingen naturlige fjender, og derfor kan bestanden blive ved med at vokse, hvis ikke den holdes nede.
  • Mårhunden er aktiv i nattetimerne, hvilket gør det svært at jage den uden natudstyr.

 

Natsigte er blevet lovligt ved jagt af mårhunde i Danmark

Mårhundene er mest aktive i de sene aften- og nattetimer, og det har på grund af mørket i lang tid gjort det svært for jægere både at finde dyret, få et godt sigte og derefter ramme den.

Derfor har Miljøstyrelsen nu indført muligheden for at bruge natsigte til mårhunde regulering. Natsigtet kan monteres på jagtvåbnet. Det gør det nemmere at se mårhunden i mørket uden at skulle tænde en lygte, og risikere at skræmme den væk.

 

Husk at få en dispensation

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det stadig kun er lovligt at benytte natsigte under jagt af mårhunde, hvis du har en dispensation. Det vil sige, at du skal søge en tilladelse gennem politiet og Miljøstyrelsen for at kunne få glæde af den nye lov.

Søg dispensation hos politiet gennem deres online system, og hos Miljøstyrelsen via mail til mst@mst.dk. Du skal søge hos både politiet og Miljøstyrelsen for at kunne få tilladelsen.

Læs mere om dispensation til brug af natsigte mårhund her.

 

Vi har både natkikkerter og vildtkameraer, som kan gøre din mårhunde jagt nemmere

Når du har fået dispensationen, er vi klar til at hjælpe dig med at finde det rette natsigte udstyr. Hvilket natsigte du skal bruge, afhænger af flere forskellige ting alt efter, hvad der passer til netop din situation. Her skal du for eksempel overveje, om du vil have IR lygte, digitalt eller analogt sigte og hvilken skudafstand det skal bruges på.

Find vores natkikkerter og natsigte her.

Vi har også vildtkameraer, som giver gode billeder i nattemørket. De kan bruges til at overvåge områder og finde ud af, hvor mårhunden befinder sig og er aktiv om natten.

Find vores vildtkameraer her.

Hos Jagt Jakt er vi klar til at vejlede dig, så du får det helt rigtige udstyr med hjem. Du kan ringe til os eller komme forbi vores butik.

Se butikkens åbningstider her.

 

Kontakt os, hvis du har brug for vejledning – eller kom forbi vores butik 

Hos Jagt Jakt forhandler vi jagtudstyr af højeste kvalitet til gode priser, og vi har stor erfaring med at vejlede vores kunder i forhold til al slags jagtudstyr. Er du interesseret i udstyr til jagt af mårhunde i Danmark, er du velkommen til at kontakte os for rådgivning, tage et kig på vores hjemmeside eller lægge vejen forbi vores butik.

Find vores kontaktoplysninger her.